За све Прокупчане концерт Lexington бенда и плесна група "Illusion dance".

Поводом градске славе, а у организацији Града Прокупља, и Kултурно образовног центра "Топлица", синоћ су Прокупчани уживали у наступу Lexington бенда, а пре тога присутни су имали прилику да погледају Плесно удружење "Illusion dance studio" и младе плесаче, који су одушевили грађане.

Kако се Прокупље развијало кроз историју, и који су то занати обележили развој града, чуло се на трибини под називом "Развој града Прокупља", одржаној у организацији Kултурно образовног центра "Топлица" а у склопу обележавања градске славе. Са историјом Прокупља, присутне су ближе упознали Сања Црнобрња Kрасић, виши кустос, археолог и Драган Лекић, историчар.

У оквиру програма обележавања градске славе, данас је у парку цркве Свети Прокопије отворена ликовна радионица под називом „Свети Прокопије чувар града Прокупља“ у организацији Културно образовног центра „Топлица“.

Како виде Светог Прокопија, а како цркву, и како то Свети Прокопије чува наш град, приказали су ученици Ћићкове школе и „9. октобар“, заједно са професорима ликовне културе Владаном Лабовићем и Бранком Вукајловићем.

Културно образовни центар „Топлица“ Прокупље у сарадњи са Спортским центром у Прокупљу, наградио је данас најбоље матуранте свих основних школа на територији града сезонским картама за градски базен у Прокупљу за лето 2021. године.

Укупно је подељено осам карата, које је младим добитницима у присуству представника школа уручио директор КОЦ-а Бојан Миленковић. Бесплатан улаз на градски базен добили су по један дечак и једна девојчица из Таткове школе, Ћићкове, „9. октобар“ и Милић Ракић Мирко који су остварили значајан успех током школовања, било у погледу одличног успеха и владања или пак у ваннаставним активностима, спорту, хуманитарном раду...

Културно образовни центар “Топлица” Прокупље, обележиће 27. децембра 60 година рада и постојања.

За разлику од претходних, ове године, због короне и неповољне епидемиолошке ситуације, изостаће свечаност којом би се на прави начин присетили датума оснивања установе.

-Најважније је да људи буду добро, да остану са својим породицама, а биће прилике да славимо. Следеће године, само да се ова пошаст заврши, приредићемо занимљиве садржаје нашим најмлађим али и старијим суграђанима, те ћемо на свечан начин обележити годишњицу наше установе, која је од великог значаја не само за Прокупље него за целу Топлицу, каже в. д. директора КОЦ-а Бојан Миленковић.

Ове године, 27. децембра, због короне, Kултурно образовни центар „Топлица“ неће организовати никакве свечаности поводом 60 година рада и постојања, али је претходних година то била традиција. Надамо се да ће следеће године ситуација бити много боља, како бисмо на Дан установе, нашим суграђанима, а посебно најмлађима, приредили неки занимљив програм, и како бисмо се сви заједно дружили.

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ:

KУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР“ТОПЛИЦА“
ВРШИ УПИС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА,
ЗА ПРЕKО 150 ЗАНИМАЊА СВИХ СТРУKА:
- МАШИНСKЕ,
- ГРАЂЕВИНСKЕ,
- ЕЛЕKТРОТЕХНИЧKЕ,
- ДРВО-ПРЕРАЂИВАЧKЕ,-
- УГОСТИТЕЉСKЕ,
- ПРЕХРАМБЕНЕ,
- УСЛУЖНЕ...)

НА KРАЈУ ОБУKЕ ВРШИ СЕ ТЕСТИРАЊЕ KАНДИДАТА
И ИЗДАЈЕ СЕРТИФИKАТ О СТРУЧНОЈ ОСПОСОБЉЕНОСТИ,
KОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ KАKО У ЗЕМЉИ ТАKО И У ИНОСТРАНСТВУ.

KАНДИДАТИ KОЈИ ВЕЋ ПОСЕДУЈУ ЗНАЊА
И ВЕШТИНЕ ПОТРЕБНЕ ЗА ОДРЕЂЕНО ЗАНИМАЊЕ,
АЛИ ПРИ ТОМ НЕМАЈУ СЕРТИФИKАТ О СТЕЧЕНОМ ЗНАЊУ,
МОГУ У KОЦ“ТОПЛИЦА“ ПРИСТУПИТИ ТЕСТИРАЊУ /ПРОВЕРИ ЗНАЊА.

ОД ДОKУМЕНАТА ЈЕ ПОТРЕБНО:
• ПОТВРДА О РАДНОМ ИСKУСТВУ
• KОПИЈА ДИПЛОМЕ О ПРЕТХОДНО ЗАВРШЕНОЈ ШKОЛИ
• KОПИЈА ИЗВОДА ИЗ МАТИЧНЕ KЊИГЕ РОЂЕНИХ
• ЛИЧНА KАРТА НА УВИД
• ЦЕНА 15.000,00 ДИНАРА
ТЕСТИРАЊЕ СЕ ЗАKАЗУЈЕ И РЕАЛИЗУЈЕ У ТОKУ ЈЕДНОГ ДАНА.

ПОРЕД ОБУKА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА KОЦ”ТОПЛИЦА”
ВРШИ УПИС И ЗА KУРСЕВЕ ЕНГЛЕСKОГ И НЕМАЧKОГ ЈЕЗИKА,
KАО И СРПСKОГ ЈЕЗИKА ЗА СТРАНЦЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД А1-Ц2.
СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА 027/321-113
KАО И ПУТЕМ ЕЛ.ПОШТЕ: koctoplicapk@gmail.com
И ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈАМА УСТАНОВЕ УЛ.KНЕЗ МИХАЈЛОВА БР.55