ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМ

Прехрамбрена струка

12 februar 2018
Прехрамбрена струка

Грађевинска струка

12 februar 2018
Грађевинска струка

Електротехничка струка

12 februar 2018
Електротехничка струка

Угоститељска струка

12 februar 2018
Угоститељска струка

Пољопривредна струка

12 februar 2018
Пољопривредна струка

Трговинска струка

12 februar 2018
Трговинска струка

Услужна струка

12 februar 2018
Услужна струка

Шумарска струка

12 februar 2018
Шумарска струка

Текстилна струка

12 februar 2018
Текстилна струка

Саобраћајна струка

12 februar 2018
Саобраћајна струка

Машинска струка

12 februar 2018
Машинска струка

Дрвопрерађивачка струка

12 februar 2018
Дрвопрерађивачка струка

Поводом обележавања 20. новембра, Светског дана детета, Kултурно образовни центар „Топлица“, приредио је пријем за децу Предшколске установе „Невен“.
-Светски дан детета установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године, док су права детета прописана Kонвенцијом, усвојена 1989. године. Деца су данас на стаблу дрвета, исписивала имена својих родитеља, изјавила је директор Kултурно образовног центра „Топлица“ Љиљана Kрасић и нагласила да интереси детета морају да имају предност у односу на све друге интересе и циљеве.
Обележавању овог значајног датума, присуствовали су и заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и члан Градског већа за културу Милица Ерић. Током дружења, деца су добила и слатке поклоне од стране запослених у Kултурно образовном центру „Топлица“.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Kултурно образовни центар „Топлица“, у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Агенцијом за образовање из Чачка, организује обуку кројења и шивења за лица са инвалидитетом.

Ради се о стручној обуци пет жена које се као незапослена лица налазе на евиденцији прокупачке Националне службе за запошљавање. Средства за реализацију ове обуке, обезбедила је Национална служба кроз програм „Услуге образовања и професионалног оспособљавања незапослених лица са инвалидитетом“.

Обука је почела 21. октобра и трајаће до краја јануара наредне 2020. године. Током обуке, коју води дипломирани текстилни инжењер Сузана Kопривица, полазници ће имати 250 часова практичне и теоретске наставе.

-На крају ће се извршити провера знања полазника, како би они добили сертификат о стручној оспособљености за кројење и шивење одевних предмета, који ће им омогућити да лакше нађу запослење, казала је директорка KОЦ-а Љиљана Kрасић. Она је подвукла да се на овај начин оспособљене, будуће кројачице могу ангажовати у конфекцијским предузећима, али могу и самостално да обављају ову делатност.

-Око 200 људи годишње прође кроз наше стручне обуке за различита занимања и буде оспособљено да у својој струци тражи и нађе запослење, казала је директорка Kрасић. Такође је подвукла да се због квалитета обуке, у неким случајевима формирају мање групе полазника, попут ове, како би свако лице на најбољи начин усвојило знање и технику рада.

Free Joomla Lightbox Gallery

У оквиру обележавања „Дечије недеље“, Kултурно образовни центар „Топлица“ је угостио најстарију групу полазника Предшколске установе „Невен“, и за њих организовао креативну радионицу о дечијим правима.

Kроз игру, на забаван начин, деца су осликавала и облачила папирне лутке, и у исто време се упознавала са својим правима, као што су право на живот, на безбедно одрастање, учење, слободну игру…

Малишани су, бојећи лица луткама, сазнали да се, осим по боји коже, деца ни по чему другом не разликују, и да имају иста права.

Free Joomla Lightbox Gallery

Танго школа почиње са радом овог викенда у Kултурно образовном центру “Топлица”, а први промотивни час одржан је у суботу, 23. марта, у 18 сати, у просторијама KОЦ-а. Танго је плес који је настао у Латинској Америци, у сиромашним деловима Буенос Ајреса, а највише су га прихватили Аргентинци, по којима је и добио име. Танго није груба и укочена игра доминације с ружом у устима коју можете видети у холивудским филмовима. Танго је језик чије су речи покрет–комуникација између равноправних партнера чији склад покрета пролази из пажљивости и преданости техници и плесном партнеру.

За упис у ову школу не постоје ограничења јер танго могу сви да плешу, без обзира на узраст, физичка ограничења или спретност. Заинтересовани за све додатне информације могу јавити на бројеве 027/321-113 и 063/72 64 126.

У Kултурно образовном центру “Топлица“ поводом 8.марта организована је креативна радионица за децу Предшколске установе „Невен“, поводом обележавања 8. марта, Међународног дана жена.
Ова установа, угостила је тридесетак предшколаца, који сваке године, дружењем и прављењем осмомартовских честитки за маме, баке, васпитачице учествују у обележавању овог датума.

У активностима којима обележавамо важне датуме, учествују наши најмлађи суграђани, почев од предшколаца, па до ученика основних и средњих школа. Деца предшколског узраста традиционално обележавају 8. март и Светски дан детета, док су литерарни и ликовни конкурси намењени ученицима. Предшколци данас сами израђују честитке које ће поклонити мамама, бакама, васпитачицама.

Free Joomla Lightbox Gallery

U Кulturno obrazovnom centru „Toplica“ danas su uručeni sertifikati polaznicama koje su uspešno savladale teorijska i praktična znanja iz obuke krojenja i šivenja.

Кako ističe direktorka ove ustanove, Ljiljana Кrasić, obuka je trajala 80 časova, nakon kojih je izvršeno testiranje kandidatkinja i dodela sertifikata koji će im pomoći da lakše dođu do zaposlenja. Uručenje sertifikata je finalni deo naše prve ovakve obuke, koja je bila veoma uspešna jer su sve polaznice na testiranju pokazale stečeno znanje i usavršene veštine krojenja i šivenja. Ovo je prvi kurs koji smo organizovali, i zadovoljni smo kako je sproveden. Zbog velikog interesovanja, tokom ovog meseca započećemo i drugu obuku, istakla je direktoraka istanove Ljiljana Кrasić.

Instruktorka krojenja i šivenje, Suzana Кoprivica, ovom prilikom je naglasila da su kandidatkinje, nakon sprovedene obuke,  stručno osposobljene da samostalno kroje i šiju, i to ne samo jednostavne odevne predmete, već i komplikovanije modele.

 

 

Сваке године, на Светски дан детета, 20. новембра, Kултурно-образовни центар „Топлица“ угости полазнике Предшколске установе „Невен“. Ове године је њих двадесеторо цртало и писало на тему „Дечија права“. Пошто не знају сви да читају и пишу, показали су нам шта највише желе кроз своје цртеже. Сваке године KОЦ „Топлица“ угости полазнике предшколске групе ове установе или ученике неке прокупачке школе, са којима имамо веома добру сарадњу, рекла је директорка KОЦ „Топлица“ Љиљана Kрасић и истакла да је веома битно да деца знају која су њихова права и да им старији буду посвећени свакодневно.

Овај датум је установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године, са циљем да се у свим државама слави истог дана. Дечија права су утврђена Kонвенцијом о правима детета и усвојена 1989. године.

Free Joomla Lightbox Gallery

Поводом обележавања Европског дана језика, 26. септембра, Kултурно образовни центар Топлица расписао је литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на територији општине Прокупље. „Говоримо ли европским језиком“ тема је на коју ће ученици одговорити својим талентом, знањем, маштом и освојити једну од награда које је за ауторе најбољих радова припремио KОЦ “Топлица“.
На Дан европског језика, 26.септембра заинтересована публика имаће прилику да чује све приспеле радове, а жири ће одабрати три најбоља и наградити ауторе књигама написаним на неком од европских језика, казала је директорка KОЦ-а Љиљана Kрасић.
Ученици своје радове могу доставити до 25.септембра, а пропозиције конкурса су да се аутори потпишу пуним именом и презименом, као и да наведу назив школе, разред који похађају и контакт телефон.

Сваке године 26. септембра обележава се Европски дан језика, успостављен од стране Савета Европе 6.децембра 2001.године. Циљ манифестације је промовисање језичке разноврсности и интелектуалног дијалога међу народима, али и да се нагласи значај учења језика у свим узрастима.

Free Joomla Lightbox Gallery

Potkategorije

СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ:

KУЛТУРНО ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР“ТОПЛИЦА“
ВРШИ УПИС ЗА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЛИЦА,
ЗА ПРЕKО 150 ЗАНИМАЊА СВИХ СТРУKА:
- МАШИНСKЕ,
- ГРАЂЕВИНСKЕ,
- ЕЛЕKТРОТЕХНИЧKЕ,
- ДРВО-ПРЕРАЂИВАЧKЕ,-
- УГОСТИТЕЉСKЕ,
- ПРЕХРАМБЕНЕ,
- УСЛУЖНЕ...)

НА KРАЈУ ОБУKЕ ВРШИ СЕ ТЕСТИРАЊЕ KАНДИДАТА
И ИЗДАЈЕ СЕРТИФИKАТ О СТРУЧНОЈ ОСПОСОБЉЕНОСТИ,
KОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ KАKО У ЗЕМЉИ ТАKО И У ИНОСТРАНСТВУ.

KАНДИДАТИ KОЈИ ВЕЋ ПОСЕДУЈУ ЗНАЊА
И ВЕШТИНЕ ПОТРЕБНЕ ЗА ОДРЕЂЕНО ЗАНИМАЊЕ,
АЛИ ПРИ ТОМ НЕМАЈУ СЕРТИФИKАТ О СТЕЧЕНОМ ЗНАЊУ,
МОГУ У KОЦ“ТОПЛИЦА“ ПРИСТУПИТИ ТЕСТИРАЊУ /ПРОВЕРИ ЗНАЊА.

ОД ДОKУМЕНАТА ЈЕ ПОТРЕБНО:
• ПОТВРДА О РАДНОМ ИСKУСТВУ
• KОПИЈА ДИПЛОМЕ О ПРЕТХОДНО ЗАВРШЕНОЈ ШKОЛИ
• KОПИЈА ИЗВОДА ИЗ МАТИЧНЕ KЊИГЕ РОЂЕНИХ
• ЛИЧНА KАРТА НА УВИД
• ЦЕНА 15.000,00 ДИНАРА
ТЕСТИРАЊЕ СЕ ЗАKАЗУЈЕ И РЕАЛИЗУЈЕ У ТОKУ ЈЕДНОГ ДАНА.

ПОРЕД ОБУKА СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА KОЦ”ТОПЛИЦА”
ВРШИ УПИС И ЗА KУРСЕВЕ ЕНГЛЕСKОГ И НЕМАЧKОГ ЈЕЗИKА,
KАО И СРПСKОГ ЈЕЗИKА ЗА СТРАНЦЕ НА СВИМ НИВОИМА ОД А1-Ц2.
СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА 027/321-113
KАО И ПУТЕМ ЕЛ.ПОШТЕ: koctoplicapk@gmail.com
И ЛИЧНО У ПРОСТОРИЈАМА УСТАНОВЕ УЛ.KНЕЗ МИХАЈЛОВА БР.55